Authors statement:

The author has prohibited machine learning bots or algorithms from copying, modifying or otherwise using any of the content published on this blog.

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Perhe, isänmaa, lapsi

Fasistikollektiivi Musta Sydän kysyy:

MustaSydän: Perhe muodostaa vahvimman solidaarisuuden yksikön, eikö totta?

IlonMilitantti: Ei. Perheellä ei ole sinällään mitään tekemistä solidaarisuuden kanssa. Ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että vanhemmat sortavat lapsiaan, lapset vanhempia, mies vaimoaan tai toisinpäin. Taloudellista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa tapahtuu yli sukupolvirajojen. Huostaanotot ja hylkäämiset ovat perhe-elämää siinä missä välittäminen ja huolenpitokin.

Fasisteilta on jäänyt huomaamatta, että perhe ei sinällään takaa mitään. Perheen toimintaan vaikuttaa ihmisten väliset suhteet ja niiden hoitaminen sekä miljoona muuta asiaa.

Kasvatus, sanoisi tähän fasisti. Monella loppuu solidaarisuus juuri siihen paikkaan kun fasisti-isi yrittää takoa aatetta päähän.
MS: Eikö isänmaa olekin paras puolustus globalisaatiota vastaan?

IM: Ei. Isänmaa mitä sillä ikinä tarkoitetaankaan ei ole koskaan toiminut globalisaatiota vastaan –  ei edes Kuubassa tai Pohjois-Koreassa. MustanSydämen isänmaalla tarkoitetaan ilmeisesti etnisiä kansallisvaltioita, jotka ovat 1800-luvun porvarivallankumouksesta alkaneen polittisen liikehdinnän tulosta. Kuninkaat ja keisarit syrjäytettiin itsenäisten kansallisvaltioiden tieltä juuri kauppiaiden, kapitalistien ja porvariston eduksi. Näiden joita jokaisen kunnon fasistin tulisi syyttää globalisaatiosta. Mutta hetkinen, eikös isänmaan pitänyt olla paras puolustus globalisaatiota vastaan?

MS: Eikö vastasyntynyt lapsi olekin paras esimerkki utilitarismin hylkäämisestä?

IM: Ei. Biologisessa mielessä lapsen tekeminen on ehdottoman utilitaristista. Perinteisesti lapsi on nähty jatkuvuuden takaajana sekä tärkeässä utilitaristisessa roolissa pitämässä ikääntyvistä vanhemmista huolta. Ajatus säännömukaisesta epäutilitaristisesta poikimisesta on ehdottoman moderni ellei postmoderni ajatus. Mutta hetkinen – eikös fasistien pitänyt olla postmodernia vastaan.

Monelle vanhemmalle lapsi on oman itsekkyyden näyttämö, perinnön kantaja sekä oman elämäntyön jatkaja.

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti